Info Modellen - Als je opzoek bent naar een Fotoshoot dan ben je hier aan het juiste adres.

Fotograaf Jobro
Laat het mooiste in jou naar voren komen
Ga naar de inhoud

HOE WERKT EEN FOTOSHOOT!


Sommige mensen maken makkelijk een afspraak voor een fotoshoot. Voor anderen is het een grote stap. Je geschiktheid als model is niet zozeer afhankelijk van hoe mooi je bent of welke maten je hebt (het helpt natuurlijk wel). Het belangrijkste is je uitstraling (persoonlijkheid en zelfvertrouwen) en een beetje lef. Het gaat om JOUW uitstraling, jouw effect op anderen, dus om jouw persoonlijkheid. Het gaat niet om de perfectheid van je figuur. Je speelt een rol. Een uitvergroting van een stukje van jouw persoonlijkheid. Iedereen heeft mooie en minder mooie kanten. Tijdens een fotoshoot concentreren we ons op je mooie kanten en proberen we die zoveel mogelijk te accentueren. Het voornaamste is dat je met plezier voor de camera staat. Want, als model communiceer je via de houding van je lichaam, en de expressie van je gezicht. Bij een fotoshoot is het belangrijkste dat je jezelf kunt blijven. Dat je je niet schaamt, dat je je durft te uiten, dat je jezelf kunt laten gaan in je rol. Wanneer je voor het eerst een fotoshoot doet, is het altijd anders dan je je had voorgesteld maar dat geeft niet. Om verrassingen en verkeerde verwachtingen te voorkomen staat hieronder de werkwijze van een fotoshoot bij mij beschreven.

Voorbereiding
Bereid je goed voor.
Om verschillende poses te leren neerzetten de volgende tip:
Pak eens een modetijdschrift, of de Wehkamp of de Neckermann en probeer je eens in te leven en ben niet bang te overdrijven. Probeer een aantal poses na te doen voor de spiegel. Let goed op welke poses de modellen bij welk soort kleding gebruiken. Bestudeer een en ander en probeer een aantal van die poses te onthouden. Het zal je opvallen dat de meest natuurlijke houdingen het best tot zijn recht komen, dit omdat het een ontspannen beeld geeft.
En ga voor diezelfde spiegel ook eens verschillende gezichts uitdrukkingen oefenen. Leer je gezicht kennen en probeer een aantal uitdrukkingen zoals dromerig, vrolijk, uitbundig, bekakt, koel/afstandelijk, verleidelijk etc. je eigen te maken zodat je die op commando kunt oproepen en naar de camera kunt projecteren... Je zult merken dat je dan veel makkelijker en zelfverzekerder voor de camera zult staan.
En neem anders voorbeelden mee uit tijdschriften die je aanspreken mee naar de fotoshoot !!
Oefenen op de shoot zelf is te laat!

Kleding
In de kleding die je meeneemt moet je jezelf SUPER voelen . En wees vooral niet bang om jezelf te laten zien! Laat de kleding de contouren van je lichaam goed doen uitkomen. Maak jezelf speels, uitdagend en ondeugend. Maak jezelf adembenemend mooi... Het is JOUW feestje dus zet jezelf in de spotlights van bewonderende blikken. Geef jezelf het gevoel dat je in één woord geweldig bent! Als jij die kleding draagt waarvan jij weet dat het je geweldig mooi maakt dán straal je dat namelijk ook uit naar de camera!! En dáár draait het per slot van rekening om bij het maken van foto's.
Geen Knellende kleding
Indien we glamour en/of naakt shoots gaan doen zorg dat je een beetje ruimvallende kleding draagt tijdens je reis. Je kunt beter geen strakke broeken of strak zittend ondergoed dragen omdat die vervelende strepen op je huid achterlaten en kostbare tijd vergen om weer weg te trekken.

Accessoires
En neem ook wat accessoires mee. Denk aan kettinkjes, oorbellen, een hoofddoekje, baret een hoed, een muts, beenwarmers, haarstukjes, een haarband, brilletjes, zonnebrillen.

Vooraf
Samen gaan we bepalen wat we gaan doen. We zoeken uit de meegenomen kleding die kleding uit die we willen gaan gebruiken.

Visagie
Het beste resultaat krijg je met een visagiste. Bij een TFP shoot, wordt de visagiste door het model geregeld. Deze maken je op terwijl ik de spullen voor de shoot aan het klaar zetten ben.

Fotoshoot
De fotoshoot zelf begint met het uitlichten van de set. Er worden enkele proefopnamen gemaakt voor het juiste diafragma. Dan volgt de echte fotoshoot. Een gehele fotoshoot duurt 2 tot 3 uur, in gedeelten van ongeveer een kwartier. Na ongeveer een kwartier veranderen we meestal de sessie, jij verandert van outfit , en ik wijzig de flitsinstallatie. Het eerste half uur begin ik eerst met wat portretten te maken om elkaar te leren kennen. Daarna volgen een aantal sessies met verschillende soorten kleding. Poseren is redelijk intensief. Je moet je concentreren op de uitstraling die we willen bereiken. Wordt je moe laat het me weten, dan houden we een pauze.

Ideëen
Heb je zelf bepaalde ideeën hoe je op de plaat genomen wilt worden, kom er dan mee. Ideeën zijn altijd welkom.

Voor het fotowerk verwijs ik je naar mijn portfolio (kies in het menu aan de rechterkant portfolio), en voor het aanmelden voor een fotosessie kan je dit formulier invullen..


© 2004 - 2021 / Alle auteursrechten voorbehouden. All rights reserved. No usage without permission.
Terug naar de inhoud